Mondkapjes

In Nederland zijn wij niet gewend om preventief rond te lopen met mondkapjes.

Een scheikundige uit Hongkong sprak op televisie zijn verbazing uit dat in Nederland niet iedereen met een mondkapje op loopt terwijl dat in Hongkong wel gemeengoed is. Samen met de maatregelen die de overheid daar genomen heeft is de coronacrisis nu redelijk onder controle. Hij gaf ook aan dat mondkapjes redelijk makkelijk zelf te maken zijn en dat deze met keukenpapier als filter tot 90% de betrouwbaarheid kunnen benaderen van de reguliere mondkapjes.

Deze uitleg inspireerde ons om zelf aan de slag te gaan met het maken van mondkapjes. Eerst voor onszelf, maar nu ook voor anderen die hier niet zo handig in zijn. Op deze pagina kunt u bij ons de zelfgemaakte mondkapjes bestellen.

De mondkapjes zijn herbruikbaar. Het filter (van bijvoorbeeld keukenpapier) moet u regelmatig vervangen (om de 5 uur wordt aangegeven). Het mondkapje zelf kunt u heel makkelijk ontsmetten door deze 2 minuten in de magnetron te doen.

Wij geven geen garantie dat het 100% dezelfde veiligheid biedt als die van de medische mondkapjes, maar voor ons geeft het een veiliger gevoel en het werkt zeker preventief. Wij nemen liever het zekere voor het onzekere.